GS1, bez wygłuszenia drzwi niema sensu pakować kase w głośniki tyle razy było maglowane na forum. Także radze Ci odpuścić kupowanie nowych głośników. A jak wytłumisz drzwi to seria lepiej zagra niż te co kupisz do 250zł wiem bo sam to przerabiałem. Pamiętaj że prawa fizyki nie są podatne na pieniądze :szeroki_usmiech
Jakie głośniki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez GS1Nie chodzi mi o super audio , po prostu potrzebuję głośniki a nie wiem które podejdą, tylko tyle. Fabrycznych nie chce bo juz w dwóch autach charczą.). Mogą też charczeć bo sie obluzowały na mocowaniu itd, ale nie o to chodzi- zrób jak radzi SuchyX- tłumienie to podstawa
, wtedy i te głośniki co masz zagrają lepiej. A jeśli chodzi o budrzetowy systemik, to możesz szmiało zamontować helixy darc blue (ale te pierwszej serii), nie są wymagające jesli chodzi o prąd, wystarczy radyjko.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Czy w samochodzie na gwarancji wytłumią mi drzwi w ASO?? Czy szkoda z tym jeździć do nich??
Mam taką klauzulkę w gwarancji, że wszelkie przeróbki w elektryce to utrata gwarancji na elektrykę więc obawiam się demontażu paneli drzwiowych poza ASO...
Co sądzicie w tym temacie??
BTW: Wiadomo ile usługa taka kosztuje?? Gdybym auto miał po gwarancji to pewnie zrobiłbym sobie to sam, a tak mus zorientować się czy gra jest warta świeczki.
Komentarz
-
-
ZipY, jedziesz do ASO i pytasz się czy wytłumią Ci drzwi zgodnie z regulaminem PASCA,
jeżeli nie, bierzesz od nich tą odpowiedź na piśmie i jedziesz do zakładu który Ci to wykona i wystawi kwit, że w trakcie swoich prac nie ingerował w elektrykę pojazdu
natomiast jeżeli ściemnią że zrobią zgodnie z regulaminem to dobij ich pytaniami o materiały, sposób wykonania i dokumentacje fotograficzną wykonanej roboty :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZipYMam taką klauzulkę w gwarancji, że wszelkie przeróbki w elektryce to utrata gwarancji na elektrykę więc obawiam się demontażu paneli drzwiowych poza ASO...
Komentarz
-
-
witam. założyłem do octavi I na przód helix db 5.1 na góre małe syczki, z tyłu mam tylko małe orginalne syczki skody i skrzynie basową z bass reflexem 30 cm w bagażniku. wszystko ładnei gra ale jednak jadą nawet jako kierowca brakuje srednich tonów z tyłu więc coś musi być dodane. tylko czy małe elipsy sobie poradzą z tym tematem oto jest pytanie.
Komentarz
-
-
Nexus6, Ty to taki precyzyjny jesteśJest żywność modyfikowana genetycznie, więc pozwól ludziom się "rozwijać".
Wracając do tematu - jak już masz tam gwizdki i bass w bagażniku to 100% potrzeba czegoś co napędzi "środka". Jestem jak najbardziej przekonany, że małe elipsy uzupełnią pasmo. Jaki będzie efekt końcowy - to zależy od tego jak i jakie elipsy tam wrzucisz. Tak czy inaczej, musi być poprawa!
Trza pamiętać jeszcze o pilnowaniu faz wszystkich głośnikówale to mam nadzieję wiesz i bez podpowiedzi
A ja z innej beczki - już wiem, że póki co nie będę kombinować z przodem - ale z chęcią uzupełnię brzmienie o coś buuuuuuuuuuuczącego w bagażniku lub pod siedzeniem. Oczywiście nie chodzi mi tu o to, żeby wyciągać niesamowite efekty z karoserii i ludziom nagłaśniać basem pół ulicy. Rozważam użycie głośników Blaupunkta z autozałączaniem i z własnym wzmacniaczem. Jako, że Blaupunkt u mnie ma wyjście na taki wynalazek.
Co sądzicie o urządzeniach - THB 200a http://www.blaupunkt.com/pl/7606305001_main.asp i THB 210a http://www.blaupunkt.com/pl/7606318001_main.asp
Miał ktoś z nimi styczność lub posłuchał ich?? Jakie wrażenia i w ogóle?? Podkreślam, że zależy mi na uzupełnieniu dołu, a nie wytwarzaniu podciśnienia w kabinie pilota
Komentarz
-
-
ZipY, Michał G, za produkcje srednich to odpowiedzialne sa te glosniki w drzwiach przednich (ew. jest drozsze wyjscie 3way ale to zupelnie inna bajka) !gwarantuje Wam ze jak dobrze przygotujecie drzwi to bedziecie mieli banana na gebie caly czas
polecam lekture Faq Car Audio by Nazar
PozdroRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZipYCo sądzicie o urządzeniach - THB 200a http://www.blaupunkt.com/pl/7606305001_main.asp i THB 210a http://www.blaupunkt.com/pl/7606318001_main.asp
Miał ktoś z nimi styczność lub posłuchał ich?? Jakie wrażenia i w ogóle?? Podkreślam, że zależy mi na uzupełnieniu dołu, a nie wytwarzaniu podciśnienia w kabinie pilota
Zamieszczone przez Michał Gzałożyłem do octavi I na przód helix db 5.1 na góre małe syczki,
Komentarz
-
-
[quote="ZipY"]Nexus6, Ty to taki precyzyjny jesteśJest żywność modyfikowana genetycznie, więc pozwól ludziom się "rozwijać".
Trza pamiętać jeszcze o pilnowaniu faz wszystkich głośnikówale to mam nadzieję wiesz i bez podpowiedzi
tak wiem pamiętam, zajmuje sie tym juz od dłuższego czasu, nie jest to pierwsze auto ktore nagłaśniam.
Co sądzicie o urządzeniach - THB 200a http://www.blaupunkt.com/pl/7606305001_main.asp i THB 210a http://www.blaupunkt.com/pl/7606318001_main.asp
nie spotkałem sie z tym na żywo natomiast słyszałem o tym i ponoć radzi sobie dobrze w niskim paśmie lecz załamamia obrazu na lusterkach nie spowoduje.
[ Dodano: Sro 26 Mar, 08 09:55 ]
Zamieszczone przez ziutsaneZipY, Michał G, za produkcje srednich to odpowiedzialne sa te glosniki w drzwiach przednich (ew. jest drozsze wyjscie 3way ale to zupelnie inna bajka) ! gwarantuje Wam ze jak dobrze przygotujecie drzwi to bedziecie mieli banana na gebie caly czas
polecam lekture Faq Car Audio by Nazar
swoją drogą niektórzy zakładają jeden głośnik po siedzenie w skuterach i mówią ze mają stereo!!
[ Dodano: Sro 26 Mar, 08 10:07 ]
Zamieszczone przez Adamuto ile tych syków masz w aucie? 4 z przodu i dwa z tyłu? db 5.1 ZTCW są współosiowe
swoją drogą miałem przyjemność nie dawno posłuchać i posiedzieć w greckim clio które zdobyło 2 miejsce w greckich zawodach audio. 140 dB ale nie w tym rzecz.
miła idealnie wypełnione pasmo, czysto i delikatnie.
w sumie 6 wysokotonowych głośników tubowych, 8 srednio tonowcy 25 cm i bass 2x 45 cm w bagarzniku. tak by mogło grać w skodzie.
pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamuZamieszczone przez Michał Gtak zgadza sie obecnie jest 6 wysokotonowych
zwłaszcza z tyłu gdzie są tylko syki a bas jest zaraz za kanapą.
na początek zainstalowałby 6,5" w drzwi przedniemamy gwizdki skierowane (zapewne w drzwiach) plus bas zaraz za plecami, a średniaki tylko w przednich drzwiach...
Komentarz
-
-
Witam, dopiero co kupiłem sobie kombiaczka. Czy ktos ma jakiś dobry pomysł na zamontowanie głośników z tyłu? Seria raczej nie spełnia moich oczekiwań, więc zastanawiałem się nad umieszczeniem głośników w osłonkach schowków w bagażniku. czy ktoś już cos takiego praktykował. Prosze o pomoc w temacie.
Komentarz
-
Komentarz